karoyan.eu

Aktivitetstilbud i Hemnes kommune

For den eldre garde

Hemnes har en rekke aktiviteter å tilby, både for forbipasserende, for turister og for lokalbefolkningen. Kanskje ikke like mye som i større byer, men fortsatt et bredt utvalg sett i forhold til befolkningen på snaue fem tusen. Den eldre garden koser seg som regel på Hemnes aktivitetssenter, der man kan prøve ut en rekke forskjellige aktiviteter. For eksempel samler eldre mennesker seg for å spille bingo, eller ta noen runder bridge med jevne mellomrom. Her kan man ofte høre sang, spesielt korsang. Også dans er populært, fra tid til annen vil reisende danselærere stikke innom aktivitetssenteret for å avholde korte kurs. Hver dag i uken er det noe morsomt å finne på her.

For den yngre garde

på-på-Det kan være en noe lenger kjøretur til de forskjellige aktivitetene for ungdommer og unge voksne, siden avstandene mellom de ulike tilbudene varierer. Hemnes byr uansett på både en svømmehall, flere fritidsklubber, fotballbaner, innendørs sportshaller, idrettslag, en spennende kulturskole og et samfunnshus. Det eneste som mangler er egentlig et like utfyllende tilbud rundt spill, slik den eldre garde har. Yngre mennesker vil neppe spille bingo eller bridge med de eldre, de har egen underholdning å forholde seg til. Dersom de yngre ønsker å spille bingo eller andre typer lotterispill med jevnaldrende, kan de finne et bredt utvalg av nettsider hos http://www.norskcasinoonline.com, en samleside med norske eksperter som diskuterer de ulike tilbudene. Så slipper man å sitte og kjede seg på samfunnshuset eller aktivitetssenteret med pensjonistene.

Museum og festivaler i Hemnes

Dessverre har Hemnes bare ett ordentlig museum til ære for kommunen, og dette er nå i en vanskelig periode. Dermed er kulturskolen og samfunnshuset heller et besøk verdt. Når sommeren endelig kommer til Hemnes er det dog et ikke fullt så beskjedent utvalg av festivaler man har å velge mellom. Parkrock-festivalen i Korgen, Hemnesjazz-festivalen i Hemnesberget, Sommerkonsertene i Brygfjelddalen, den årlige Båtfestivalen i Hemnesberget og det kule Klemetspelet som avholdes annethvert år i Leirskardalen – ja, her er det sannelig mye å velge mellom i løpet av de varmere månedene i året.