karoyan.eu

Andre attraksjoner i Sør-Trøndelag

Trøndelag er på mange måter Norge sitt svar på Midtøsten. Her møtes nemlig de ulike regionene fra Norge og det vestlige Sverige. Enhver trafikk som går fra nord til sør eller motsatt må nemlig gjennom Sør-Trøndelag, noe som fører til at området blir en smeltedigel innen norsk folkeliv og kultur.

Trondheim – Norges hovedstad i middelalderen
Det er ikke uten grunn at Trondheim ble grunnlagt som Norges hovedstad i middelalderen. Fra dette punktet kunne man nemlig kontrollere alle delene av landet. Men som maktområdet er området eldre. Allerede i eldre jernalder regner man med at det har vært et stort maktsentra i Trondheim. En slik kulturarv gir oss naturlig nok mange attraksjoner man kan besøke, enten man vil være der i flere dager eller bare ta en liten tur. Og det er på ingen måte bare i Trondheim man finne gode attraksjoner.

Bakklandet_in_Trondheim_4

Norsk safari i Dovrefjell
Man må ikke reise til Zimbabwe for å dra på en eksotisk safari. Vinterstid kan man nemlig reise til Dovrefjell for å dra på safari med egen guide. Man bør definitivt ta med seg fotoapparatet for å ta bilde av den majestetiske moskusen. Å være ute i den utemmede naturen på denne måten og å sove i et oppvarmet telt vinterstid er helt uslåelig.

Med sans for Røros
RørosRøros er en liten by, men man kan nesten regne hele stedet som et eneste stort museum. Et turistmål er det i alle fall definitivt, da stedet regnes som en unik del av Norges nasjonalarv. Byen er på UNESCO sin verdensarvliste. Det betyr at den regnes som spesielt verneverdig, og norske myndigheter har et spesielt ansvar for å ta vare på den. Hvis man vil ha noen dager med spennende og lærerik ferie er Røros et godt mål.

Et flott folkemuseum å besøke
Om man er interessert i norsk kulturhistorie og folkeliv bør man ta turen til Sverresborg Trøndelag Folkemuseum om man befinner seg i Trøndelag. Den ligger på plassen der slottet Kong Sverre bygde har sine ruiner en dag i dag. Dette er altså en viktig del av hele Norges historie. Her kan vi ta del i hele Trondheims interessante historie fra 1700-tallet og frem til våre dager. Man kan også gå på vandring fra gårdstun til gårdstun, og på den måten leve seg inn i vår felles nasjonale kulturhistorie. Her er det dessuten både dyr og teaterforestillinger som passer godt for barna, så som en familieutflukt er Sverresborg perfekt.