karoyan.eu

Fotturer i Hemne kommune

Når man har muligheten til å benytte seg av de gode naturmulighetene Norge gir er det absolutt ingen grunn til ikke å gjøre dette. Svært mange steder på den norske landsbygda kan man finne eksepsjonelt gode muligheter for fotturer, og Hemne Kommune er selvsagt ikke noe unntak fra denne regelen. Man kan dessuten ta med seg fiskestanga for å se om man kan droppe turen på matbutikken dagen etter.

Fra kyst til fjell

Hemne er så heldig at det kan tilby både kyst, skjærgård, fjord og fjell. Med andre ord finner man alle de ulike naturtypene som Norge er så berømt for innenfor kommunegrensene her. Langs kysten finner man gode fiskemuligheter, og man kan regne med gode muligheter for både makrell, sjøørret og torsk avhengig av hvilken sesong man befinner seg langs kysten. Å ta på seg godt fottøy og rett og slett bare skogvandre fra plass til plass langs kysten gir gode muligheter.

Hvis man er mer interessert i ferskvannsfisk er den gode nyheten at Hemne Kommune har omtrent 150 innsjøer, og det er fisk i de fleste av dem. Man trenger heller ikke fiskekort andre steder enn i elvene, så både spasertur og fiskeopplevelse er gratis.

Verdt å besøke Kårøyan Fjellgård
Men en av de beste fotturene finner man nok i Kårøydalen. Man kan gå omtrent 10 kilometer sørøst vinjeørafra Vinjeøra, og da kommer man til Kårøyan Fjellgård. Den er omgitt av vakker og dramatisk norsk natur, og her kan man virkelig føle at man opplever det Norge har å by på av både natur og av kulturarv. Man kan gå videre ut på vidda eller oppsøke noen av de vakre fossene for å oppleve stille eller dramatisk natur etter eget valg. Man kan spise skikkelig god norsk husmannskost, og hvis du har barn kan disse kose seg med de trivelige gårdsdyrene som er der for å skape god stemning.

Her er veien kort til de meste av aktiviteter man kan ta seg til i norsk natur dersom man vil gjøre noe i tillegg til bare å gå. Jakt- og fiskemulighetene er veldig gode, og bærene vokser vilt og fristende. Man kan studere norsk kulturhistorie i form av utmarksbruk. Nedlagte setre og fangstgroper kan besøkes. Dessuten kan man prøve seg på hundekjøring, noe også barne vil synes er morsomt. Det er også en egen gjestegård på stedet, så å bli så lenge man vil er ikke noe problem.