karoyan.eu

Hemnes nabokommuner

Hemne kommune ligger ved kysten i Sør-Trøndelag, og kommunen har et areal på 670 km2 samt rundt 4250 innbyggere. I Hemne kommune har man det meste man trenger; her finner man tre skoler, både kommunale og private barnehager og en videregående skole. I tillegg har man idrettshall og et utbredt tilbud for barn og unge når det kommer til idrett. Man har vakker natur, høye fjell og vakre fjorder og øyer i nærheten, og er man glad i friluftsliv har man det som fisken i vannet. Hvis det er noe man mangler kan man ta turen til en av de mange nabokommunene i nærheten, og her skal vi se nærmere på noen av dem.

Orkanger
Hemnes kommunesenter Kyrksæterøra ligger 56 km fra Orkanger, som er en by i Orkdal kommune og Sør-Trøndelag fylke. Orkanger og nabostedet Fannrem har blitt slått sammen til et tettsted, og dette tettstedet har til sammen mer enn 7800 innbyggere. Orkanger/Fannrem er med dette Sør-Trøndelags nest største tettsted, kun slått av Trondheim. Sommeren 2014 fikk Orkanger i tillegg bystatus. Her finner man også elven Orkla, som renner gjennom Sør-Trøndelag og Hedmark. Denne elven er 181,9 kilometer lang og er en meget populær elv for laksefiske. Orkanger er også en av de viktigste knutepunktene i fylket når det kommer til industri, og denne industrien ligger stort sett på området Grønøra.

Orkanger_02

Trondheim
Litt over 100 km fra Kyrksæterøra ligger Norges tredje største by, nemlig Trondheim. Byen er velkjent fra sagafortellingene om Olav Tryggvason, og var også Norges hovedstad mellom 1030 og 1217. Trondheim er berømt for blant annet kirken Nidarosdomen og for sine mange studenter, og byen har alltid vært et viktig knutepunkt i Midt-Norge.

Kristiansund
En annen relativt stor by som ligger litt over 100 km fra Kyrksæterøra er Kristiansund. Kristiansund er en by og kommune på Nordmøre i Møre og Romsdal, og her bor det cirka 25 000 innbyggere. Kommunen sprer seg over fire store og flere mindre øyer og holmer, og her finner man hav og fjorder på alle kanter. Når det gjelder næringsliv, er olje- og gassvirksomheten på Haltenbanken veldig viktig for samfunnet i Kristiansund.

Kristiansund-2

Hemne kommune grenser til flere mindre tettsteder: I øst ligger Snillfjord og Orkdal, i vest grenser man til Aure og Halsa, og i sør kan du finne Rindal og Surnadal. I tillegg ligger Hitra i nærheten, en øy med cirka 4500 innbyggere.