karoyan.eu

Hvorfor gå på tur?

Åtte av ti nordmenn går på tur i naturen. Vi er friluftsmennesker av de sjeldne, og benytter oss aktivt av den flotte naturen de fleste av oss har rett rundt hjørnet. Turstier vedlikeholdes av kommuner og frivillige organisasjoner, og man kjører opp skiløyper om vinteren. Men hvorfor bør man egentlig gå på tur?

Helsefordeler ved turgåing
sunne folkEn av hovedgrunnene til å gå på tur er jo de helsemessige fordelene. Hverdagen blir mer og mer stillesittende, og en herlig tur ute i naturen er godt for både kropp og sjel. De som går tur daglig har blant annet 50% lavere risiko for hjerteattakk, 50% lavere risiko for diabetes, og 30% lavere risiko for tykktarmskreft. Om ikke det er nok, gir turer i naturen bedre fordøyelse, vekttap, bedre søvn og reduserer stress, og i tillegg får vi naturligvis en sterkere kropp. Stress reduseres og kontakt med naturen kan motvirke depresjoner og redusere angst.

Turgåing: Den perfekte kur mot stress og mas
Når man går tur har man muligheten til å koble av i naturskjønne omgivelser. Man kan slå av mobilen og bare være tilstede i nuet, og komme seg bort fra mas og stress i jobb og hverdag. Man får mer energi, og man kan samle tankene. Dessuten kan man bruke sansene på en annen måte, og få med seg alt det den vakre naturen har å by på.

Sosiale fordeler
folk på turÅ gå tur har også sosiale fordeler. Man kan slå to fluer i en smekk ved å avtale å gå tur med en god venn i stedet for å møtes på kafé. Da får man etterlengtet tid med gode venner, samtidig som man får frisk luft og mosjon. Det samme gjelder selvfølgelig for familier også. Familier i dag er mer travle enn noen gang, med treningstider, lekser, matpakker og karrierer. I tillegg bruker alle familiemedlemmene mye tid på sosiale medier, nettbrett, smart phones og TV. Hvis familien går på tur får man snakket sammen i ro og mak, man har det gøy sammen og man oppnår helsemessige fordeler. Man kan fiske, løpe om kapp, leke gjemsel eller klatre i trær, og dette er aktiviteter som er morsomme både for voksne og barn. Her kan man skape minner og tradisjoner for livet, og samtidig ha en sunn og frisk familie.