karoyan.eu

Informasjon om Sør-Trøndelag

Sør-Trøndelag er et fylke i Midt-Norge som grenser mot Nord-Trøndelag, Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal og Jämtland i Sverige. Den største byen i Sør-Trøndelag er Trondheim, og dette er også administrasjonssenteret for fylket. Fylkets areal er på 18 855,76 km² og det er litt over 310 000 innbyggere i dette fylket, et innbyggertall som har steget gradvis de siste 70 årene. Sør-Trøndelag består av 25 ulike kommuner, der Trondheim, Orkanger/Fannrem og Malvik er de tre største. Nesten 60% av alle innbyggerne i Sør-Trøndelag bor i Trondheim. Den lengste elva heter Orkla og er på hele 179 km.

God infrastruktur
Når det gjelder samferdsel har fylket gode bussforbindelser, spesielt på de større stedene. Dessuten finnes det to flyplasser i fylket: Røros lufthavn og Ørland lufthavn. Trondheim har også en flyplass, men den ligger på Værnes som tilhører Nord-Trøndelag fylke. Sør-Trøndelag har et variert næringsliv, med sterke miljøer innenfor flere næringer; blant andre landbruk, fiske og internasjonal høyteknologi. Det finnes også flere store firmaer i Sør-Trøndelag. De tre største er Reitangruppen, Tine Midt-Norge og Gilde.

Fantastisk friluftsliv

storskrymtenOm du liker friluftsliv er Sør-Trøndelag stedet for deg. Her kan man nemlig drive et aktivt og variert friluftsliv hele året rundt. Mye av fylket ligger langs kysten, og man har flere fine øyer og hol
mer. Her kan man drive med bading, fiske og kose seg ute i båt. Dessuten er det mange fine fjell å gå turer i, og flotte friluftsområder som egner seg utmerket til jakt og fiske. Fylkets høyeste fjelltopp heter Storskrymten
og ligger 1985 meter over havet. De som bor i Trondheim har gleden av å kose seg ute i Marka, som er navnet på skogområdene rundt Trondheim (Bymarka og Strindamarka). Her kan man finne både turstier og skiløyper.

NTNU
NTNU
Sør-Trøndelag og spesielt Trondheim har mange tusen studenter fra hele landet. Den best kjente skolen er NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, med 7 fakulteter, 52 institutter, ca. 5000 ansatte og 18 500 studenter. Trondheim har flere ganger blitt kåret til Norges beste studentby, og er dessuten et populært turistmål for både norske og utenlandske reisende.