karoyan.eu

KIL/Hemne fotball

KIL/Hemne fotball ble stiftet i 1988 og er en fotballklubb fra Hemne i Sør-Trøndelag. De har seniorlag for herrer i 3. divisjon og for damer i 2. divisjon, og i tillegg har de et bredt tilbud for yngre spillere. De spiller i grønne og hvite drakter, og Bunnpris er en av hovedsponsorene til laget.

ballKIL/Hemne ble altså opprettet i 1988, da fotballavdelingen i Kyrksæterøra idrettslag og Hemne ballklubb startet et samarbeid. I 2001 ble KIL/Hemne Fotball et eget idrettslag, og i dag aktiviserer dette idrettslaget cirka 500 barn, unge og voksne spillere i Hemne kommune fordelt på nesten 40 ulike lag. KIL/Hemne har to ulike treningsanlegg: Ånesøyan stadion der man kan spille på gress eller kunstgress, og Haugøyan stadion der man kan spille på gressbane.

KIL/Hemne vs. Rosenborg
KIL/Hemne Fotball har aldri spilt høyere enn i 2. divisjon, men de har vært med i NM flere ganger. I cupen 2007 sto KIL/Hemne for en av de største bombene da de slo Molde 3-1 i første runde. I andre runde møtte de Rosenborg, og presterte faktisk å gå til ekstraomganger etter 2-2 ved full tid. Til slutt tapte KIL/Hemne 4-3 for RBK, men til tross for tapet sto de igjen med æren i behold.

KIL/Hemne har også sin egen supporterklubb som heter Robærje Supporterklubb. Den ble stiftet i februar i 2006, og har nå godt over 100 medlemmer. De gjør alt de kan for å støtte KIL/Hemne Fotball på gode og dårlige dager, og lage god stemning på tribunen både på hjemmekamper og bortekamper. Supporterklubben stiller opp med flagg og T-skjorter, og de har et imponerende samhold.

Fotball for gammel og ung
barn fotballDe yngste spillerne i klubben er 6 år gamle, mens den eldre garden spiller på Oldboys-laget og kan være hvor gamle de vil. Klubben arrangerer både cup og fotballskole for barn, og satser på et positivt og hyggelig miljø med aktive utøvere. Den lille bygda Hemne har en imponerende fotballkultur, og den er en viktig del av oppveksten for mange barn. Det er flere kjente fotballspillere som har startet karrieren sin i KIL/Hemne Fotball, blant andre Erik Hoftun, Ardian Gashi og Alex Valencia.