karoyan.eu

Norge som turistmål

2014 var tidenes turistsommer for reiselivsnæringen, noe den svekkede kronekursen bidro til. Utenlandske turister kommer i hovedsak fra Tyskland, Danmark og Sverige, men det kommer også mange fra USA og Asia. Totalt kommer det mellom fire og fem millioner utenlandske overnattingsgjester til Norge i året, i tillegg til over en million som er på dagstur.

Storslått natur
Hovedgrunnen til at turistene kommer til Norge er selvfølgelig vår storslåtte natur. Fjordene, fjellene og muligheten til en aktiv ferie er det som trekker utenlandske turister til vårt lille land. Populære aktiviteter og severdigheter er Fløibanen i Bergen, Holmenkollen, Bryggen i Bergen og Vigelandsparken. For de som er mer opptatt av natur og friluftsliv er Vøringsfossen i Hordaland, Trollstigen i Møre og Romsdal og Geirangerfjorden i Møre og Romsdal populære reisemål.

lofoten2

Hyggelig, men kostbar moro
Det turistene ofte er fornøyde med etter ferien er den vakre naturen, maten og at vi nordmenn er hyggelige. De fleste syns at Norge er for dyrt og at været er dårlig, og noen syns det er mange tiggere her, men at landet er trygt. De fleste utenlandske turister besøker Norge i sommerhalvåret, faktisk hele to tredeler. 20 prosent velger å besøke landet vårt på vinteren, og da gjerne for å oppleve snø og vinteraktiviteter.

Populære norske severdigheter
Operaen_3juni2007Tidligere har de fleste turister valgt å besøke Oslo og gjerne Vestlandet for naturen sin del. Det er fortsatt hovedstaden som kan skryte av å motta flest turister, men de siste årene har Nord-Norge og spesielt Lofoten blitt mer og mer populært. Her kan man oppleve storslått natur og en aktiv ferie utenom det vanlige. Lofoten byr på havrafting, kajakkpadling, fiskemuligheter og fjellklatring. I tillegg har man muligheten til å oppleve nordlys på vinteren og midnattsol på sommeren. I Oslo er det som regel Den Norske Opera, Akershus festning, Holmenkollen og Vigelandsparken som er de mest populære severdighetene blant utenlandske turister.

Fornøyelsesparker også populære attraksjoner
Sverrehusken_på_TusenFrydI tillegg til de mer tradisjonelle og vanlige turistattraksjonene får også fornøyelsesparkene i Norge hyppige besøk av utenlandske turister. Dyreparken i Kristiansand er en av Norges mest populære destinasjoner for utenlandske turister, særlig for barnefamilier. Her kan man møte både Julius og Kaptein Sabeltann. Det samme gjelder Tusenfryd som ligger i nærheten av hovedstaden, og som kan tilby en morsom dag for både barn og voksne.