karoyan.eu

Norges mest populære turistattraksjoner

Vigelandsparken
vigeland
En av Norges mest populære turistattraksjoner er Vigelandsparken, et skulpturanlegg i Frognerparken i Oslo. Skulpturene er modellert av Gustav Vigeland, og parken har over én million besøkende hvert år. Her kan du finne over 200 skulpturer og vakre blomster og gressplener. Blant høydepunktene er den såkalte Monolitten, som danner et dramatisk midtpunkt i parken, og selvfølgelig Sinnataggen, en skulptur av en liten, rasende gutt som alltid har vært en stor publikumsfavoritt. Parken kan by på et yrende folkeliv om sommeren, og hele 78% av alle nordmenn har besøkt Vigelandsparken.

Nidarosdomen
Nidarosdomen i Trondheim er Norges mest sentrale kirke. Som gravsted for Olav den Helliges ble katedralen et viktig pilgrimssted i middelalderen, og et naturlig hovedkvarter for Den katolske kirke i Norge. Nidarosdomen er i dag en luthersk kirke og menighet, men har beholdt sin posisjon som Norges nasjonalhelligdom. Utover dens rent historiske betydning, er Nidarosdomen også et utsøkt eksempel på gotisk kirkearkitektur.

Nidarosdomen_ne_april_2006

Holmenkollbakken
holmenkollen
Nye Holmenkollen er verdens mest moderne hopptårn og er bygget av stål og betong. Tårnet er et resultat av ingeniørkunst i verdensklasse, og når tårnet er opplyst om kvelden kan det ses helt fra Oslo sentrum. Herfra har man også en fantastisk utsikt over Oslo by. Bakken er et landemerke i Oslo, men er dessuten Norges mest besøkte turistattraksjon og trolig verdens mest kjente hoppbakke.

Fløibanen
Fløybanen
150 meter fra Fisketorget i Bergen finner du Fløibanen, en kabelbane som tar deg opp på Fløyen. Fløyen ligger 320 meter over havet, og herfra har du en fantastisk utsikt over Bergen og fjordene rundt byen. Her finner man også nydelig natur og fine turmuligheter.

Geirangerfjorden
Geirangerfjorden er en fjord på Sunnmøre i Møre og Romsdal. Innerst i fjorden ligger Geiranger. Her kan man se nydelig natur, og det finnes blant annet to fosser i Geirangerfjorden som heter De syv søstrene og Friaren. Fjordlandskapet er unikt og eksepsjonelt, og forklarer hvorfor Geirangerfjorden med omland står på UNESCOs liste over verdens naturarv.

Lofoten
Skal man feriere i Nord-Norge er Lofoten et populært reisemål. Her kan man oppleve alt fra spisse fjell, sandstrender, vilt storhav og et helt spesielt lys. Lofoten er attraktivt for både turister, kunstnere og friluftsfolk, og her kan man oppleve naturfenomener som midnattssol om sommeren og nordlys om vinteren.

lofoten2

Nordkapp
Nordkapp-platået er en klippe på Magerøya i Finnmark fylke. Det ligger 307 meter over havet, og var tidligere kjent som Europas nordligste punkt. Hvert år besøker mer enn 200 000 mennesker dette platået, og mellom 14. mai og 29. juni er det ofte badet i midnattssol.Nordkapp