karoyan.eu

Norsk bygdeferie

Det begynner å bli lenge siden det å reise på utenlandsferie er noe som ble sett på som noe eksotisk. I våre dager har det heller begynt å bli normalen. De aller fleste kjenner flere som har vært på utenlandsferie i sommer, gjerne på destinasjoner som Tyrkia, Spania eller Frankrike. Kanskje dette er noe av grunnen til at stadig flere nordmenn velger å heller ta en ferie i norske bygder fremfor å dra sørover om sommeren igjen?

Flere og flere velger å feriere hjemme i Norge
Det er klart at det fortsatt er de utenlandske destinasjonene som er de viktigste. De fleste nordmenn som drar på ferie til et sted der de ikke eier eiendom drar fortsatt på utenlandsferie. Men antallet nordmenn som ferierer i Norge er nå voksende. Det kan ha en sammenheng med hva som oppfattes som eksotisk å gjøre. Nordmenn er glad i å oppsøke nye og spennende steder, og med masseturismens store vekst er ikke lenger de utenlandske destinasjonene like spennende og fremmede som de var før.

Norskfolkemuseum_1

Ekte eller uekte?
Kanskje kan man si at eksotiske destinasjoner ikke lenger er så eksotiske, nettopp på grunn av det høye antallet turister? En del av ferieopplevelsen er tross alt å oppsøke en stemning som oppfattes som ekte. Når man på et tidspunkt nesten bare møter lokalbefolkning i form av bartendere og kelnere i en del utenlandske destinasjoner så blir det ikke lenger ekte. Og det er nok noe av grunnen til at stadig flere nordmenn velger bygdeferie.

For på norsk bygdeferie er nemlig følelsen av å besøke noe ekte fortsatt til stede. Man møter ekte mennesker, spiser ekte norsk husmannskost, og benytter seg av en natur som nordmenn har livnært seg av i generasjoner før oss. Man føler seg plutselig mer som en gjest enn som en turist, og for mange er nok det veldig velkomment.

Torvtak_Ål_i_Hallingdal

Den norske landsbygda – et eksotisk reisemål
Den norske landsbygda er definitivt eksotisk for mange mennesker. Stadig flere nordmenn bor i urbane strøk, og lengre besøk på landsbygda kan gjøre undere i forhold til helse og stress. Frisk luft og det å ta seg god tid til å fange sin egen middag i et fjellvann frister flere enn noen gang før. Dessuten er man helt og holdent sin egen sjef på disse ferieturene. Man slipper å tenke på grenseoverganger, sikkerhetskontroller og guidede turer. For mange begynner dette å friste mer enn sydenferie.