karoyan.eu

Norske høyfjellshoteller

Norge er en vakkert land med nydelig natur og mange fjell og daler. Det bør både nordmenn og turister få med seg, og en av de beste måtene å gjøre det på er å ta inn på et ekte høyfjellshotell. Det finnes mange slike hoteller i vårt langstrakte land, og her kan du lese mer om noen av dem.

Grotli Høyfjellshotell
Dette hotellet finner du på Grotli i nærheten av Stryn. Det er en ombygd fjellstue fra 1869, og hotellet ligger rett ved siden av nasjonalturiststien Gamle Strynefjellsvegen. Her kan du oppleve hjemmelaget norsk mat, tradisjonell innredning og panoramautsikt over Strynefjell. Man kan dra på fisketur eller stå på ski i alpinbakken som ligger 5 minutter unna. I Stryn har man også et sommerskisenter der man kan stå på ski om sommeren i fantastiske omgivelser, og det ligger under 2 mil fra Grotli Høyfjellshotell. Hotellet er åpent fra påske til 1. oktober.

Norefjell Hotell
Norefjell er et fjellområde i Buskerud fylke, og er kjent for sitt fantastiske skisenter. Hotellet ligger ca. 1,5 timers kjøring fra hovedstaden, og er Oslos nærmeste høyfjell. Her kan du velge mellom flere hoteller; Norefjell tilbyr alt fra et luksuriøst spa-hotell med nydelig fjellutsikt til overnatting i Norefjellhytta, der stilen er mer gammeldags med tømmervegger og tradisjonelt interiør.

Hovden Høyfjellshotell
setesdalHovden Høyfjellshotell ligger i Setesdal og har en nydelig beliggenhet i skibakkene i Hovden med tilgang til mange løyper i alpinanlegget og vakre langrennsløyper. Hotellet kan tilby vakker natur året rundt, og det er tilrettelagt for barnefamilier med blant annet ekstra store rom, lekerom, badebasseng og spillrom.

Rondane Høyfjellshotell
Rondane Spa og Hotell har beliggenhet på Mysuseter og ligger vakkert til i nærheten av Rondane Nasjonalpark. Dette hotellet er et fantastisk utgangspunkt for en aktiv ferie for familien. På vinteren er det både alpinbakke og langrennsløyper i nærheten, og i sommerhalvåret kan man sykle, ri, rafte og gå på fjellturer. Her kan man også trene i treningsrommet, eller slappe av på hotellets spaavdeling.

Rondane_haust

Polarsirkelen Høyfjellshotell
Skal du feriere i Nord-Norge er Polarsirkelen Høyfjellshotell et fantastisk alternativ. Det ligger ved Svartfjellet i Nordland fylke, og ikke langt fra Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Dette hotellet er nyoppusset og moderne, og et populært overnattingssted for de som ønsker en annerledes aktivitetsferie i Nordland. Man kan blant annet prøve grottevandring, jakt og fiske, og på vinterstid har du selvfølgelig muligheten til å se nordlyset.

Vestlia Resort
Dersom man skal til Geilo, bør man definitivt ta turen til Vestlia Resort. Dette hotellet ligger 2 km utenfor Geilo og er et paradis for hele familien. Her kan man kose seg med fantastiske skiopplevelser, spa og til og med en egen golfbane. Interiøret er designet av kjente interiørarkitekter, og utsikten er spektakulær. I tillegg ligger Hardangervidda nasjonalpark i nærheten.

geilo