karoyan.eu

Populære fjellturer i Norge

Preikestolen
Preikestolen ligger ved Lysefjorden ikke så langt fra Stavanger, og er et av Norges mest populære turistmål. Hvert år tar flere hundre tusen mennesker turen ut på fjellplatået med den fantastiske, men kanskje skremmende utsikten. Platået ligger 604 meter over havet og har vært et turistmål i over 100 år. Turen opp fra Preikestol Fjellstue tar ca 1 ½-2 timer og er på 3,8 kilometer.

Besseggen
besseggen
Besseggen er en fjellrygg i Vågå kommune i Oppland fylke. Dette er en av landets mest populære turer, og man har en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Over 40 000 mennesker går denne turen hvert år. De fleste starter på Gjendesheim, går opp til Veslfjellet (1743 moh.), går ned Besseggen, videre over det flatere partiet Bandet (1604 moh.) og ender opp på sjarmerende Memurubu, der man kan overnatte. Denne turen tar ca. 6 timer, og blir med rette regnet som en av de mest dramatiske i Norge.

Rallarvegen
Om du liker å sykle er dette fjellturen for deg! Dette er en av Norges mest populære sykkelveier, og over 20 000 mennesker sykler veien hvert år. Terrenget er både variert og vakkert, og naturen er imponerende. Standarden er stort sett god grusvei, men i bratte partier kan man oppleve at regnet har vasket bort grusen og etterlater pukk eller rullestein.

rallarvegen

Galdhøpiggen
Galdhøpiggen er Norges høyeste fjell og har en fantastisk utsikt over Jotunheimen. Det ligger 2468 meter over havet, og er faktisk Norges, Skandinavias og Nord-Europas høyeste fjelltopp. Du kan gå dit fra Spiterstulen eller Juvasshytta, og turvante barn kan også ta turen opp til Galdhøpiggen. På toppen venter dessuten en hyggelig fjellstue, hvor man kan styrke seg på en kopp buljong eller et enkelt måltid før nedstigningen.

Galdhøpiggen-2009-06-24

Trekanten i Rondane
Hvis du vil gå fjelltur over flere dager i storslagen natur bør du prøve deg på den klassiske turen gjennom Rondane. Denne turen tar 4-5 dager og passer også for nybegynnere. Her kan man se Norges første nasjonalpark, og oppleve vakker natur og fine tjern. Man kan overnatte på fjellhyttene i Rondane, og man kan starte turen på Rondvassbu, Bjørnhollia eller Dørålseter. Rondane Nasjonalpark ligger vakkert til mellom Gudbrandsdalen og Atndalen, og hele 9 av toppene i Rondane er høyere enn 2000 meter over havet.