karoyan.eu

Trøndersk underholdningskultur

Trøndelag – millionærenes hjem

TrondheimDet er ikke ukjent at trøndere er flinkest i Norge til å spare. Det betyr ikke at de er gjerrige eller lignende, det viser kun at trøndere har et mer modent forhold til materialismen vi alle er omringet av. De strør ikke penger rundt seg uten en god grunn. Trøndere er samtidig like glade i underholdning og morsomme aktiviteter som ellers her i landet. De danser, spretter, drikker karsk og pleier bartene sine mens de sørger for å holde skinnvestene støvfrie. Trøndere flest er også utrolig glade i pengespill – alle har jo hørt om Verdalen og alle lottomillionærene som bor der? Ja, Trondheim og omegn er meget spesielt, et sted enhver nordmann bør besøke før eller siden.

Pengespill spesielt

Trøndere elsker pengespill, mer enn vanlige nordmenn – og vanlige nordmenn er ivrige spillere av det aller meste. Verdalen og Lotto går jo hånd i hånd, men også bingo og digitale versjoner av kjente pengespill er populære i Trøndelag. Når forbudet mot pengespill falt på plass i 2007, kunne man høre et langt, trøndersk sukk fra Trondheim og bygda rundt. Heldigvis dukket det raskt opp gratis casino i mange utgaver på nett like etter, og siden det har en god del trøndere blitt millionærer ved å spille på de særdeles gode spillene som tilbys online – pass bare på at du velger rett tilbyder. Og hvem vet, kanskje er det der trøndernes sparekultur kommer fra? De vinner stadig vekk på nettet, så alle penger de tjener ellers får ligge igjen i banken?

Typisk trøndersk

Selv om bart og karsk er de mest tradisjonelle «typiske» trønderske ting, er det mye annet man kan finne om man finner seg i Trøndelag over en lenger periode. Fotosafari har blitt meget populært de siste årene, spesielt er det moskusene som frister. De store, majestetiske beistene er å finne overalt på viddene rundt Trondheim.