karoyan.eu

Trondheim som turistdestinasjon

Trondheim er Norges tredje største by og ligger i Sør-Trøndelag fylke. Byen har rundt 185 000 innbyggere. Ifølge sagafortellinger ble Trondheim etablert av Olav Tryggvason i år 997, og byen var Norges hovedstad mellom 1030 og 1217.

Nidarosdomen
Nidarosdomen_ne_april_200680% av alle turister som besøker Trondheim er norske, men byen jobber hardt for å tiltrekke seg flere utenlandske turister. I denne vakre byen finner man Norges mest sentrale kirke: Nidarosdomen, eller egentlig Nidaros domkirke. Her ligger Olav den hellige gravlagt. Olav var som kjent Norges konge fra 1015 til 1028 og falt i det berømte slaget på Stiklestad. Kirken ligger midt i Trondheim og er et av Norges mest imponerende byggverk.

Festningen
Et annet populært turistmål i Trondheim er Festningen, eller Kristiansten festning som det egentlig heter. Den ble anlagt i 1682-1684 som et ledd i gjenoppbyggingen etter bybrannen i 1682. Festningen eies av staten og er fredet etter kulturminneloven. I 1997 ble Festningen renovert, og den betraktes nå som et museumsområde og et populært mål for turgåere og turister.

Festningen

Flere gode museer
Om du er i Trondheim og liker kunst bør du definitivt ta turen til Trondheim Kunstmuseum. Her kan du finne temporære utstillinger med internasjonal og regional kunst, og her kan man se moderne kunst i mange ulike former. For den som er glad i musikk er Trondheim også en perfekt destinasjon. Her finner man nemlig Rockheim, eller Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. Rockheim er Norges nasjonale museum for populærmusikk fra 1950 og frem til i dag, og det ble åpnet i 2010. Målet med Rockheim er å samle og videreformidle norsk musikk, og de gjør dette gjennom en utstilling som er lagt opp som en reise gjennom norsk musikk- og kulturhistorie.

Lerkendal
lerkendal
Den sportsinteresserte bør ta turen til Lerkendal og se Rosenborg Ballklub i aksjon. RBK er en institusjon i norsk fotball, og er med sine 22 seriemesterskap den mestvinnende klubben i Norge. Under Nils Arne Eggens ledelse markerte dessuten RBK seg kraftig i Mesterligaen, og vant blant annet strålende seire over europeiske topplag som AC Milan, Real Madrid og Borossia Dortmund. RBK spiller i hvite og sorte drakter, og er elsket og hatet over hele Norge. Mange kjente spillere har spilt i RBK gjennom årene, blant andre Mini Jakobsen, John Carew, Erik Hoftun og Rune Bratseth.